Historie

První posádkaVdolečky se ve Vlčnově pečou od nepaměti. Hospodyně je pekly doma, receptura se předávala z generace na generaci.

Pro výrobu vdolečků ve větším množství byly veřejností v 80. letech minulého století využívány prostory v 1. patře vlčnovské pálenice. Peklo se zde na svatby a jiné rodinné slavnosti, na Jízdu Králů, na hody, na pohřby.

VedoucíPečení bylo organizováno svépomocí, tzn. že se tzv. „sešla“ ženská část rodiny, která pod vedením a odborným dohledem nejzkušenější „vdolečkářky“ ve Vlčnově, paní Růženy Kuželové, napekla vdolečky v potřebné kvalitě a množství.

V roce 1990 byly prostory pálenice restituovány a dcera původních majitelů, paní Božena Josefíková, která od počátku 70. let pracovala v pekárenském průmyslu, se rozhodla změnit organizaci výroby tak, že sehnala partu kamarádek a s jejich pomocí začala vdolečky, makovníky i ořechovníky vyrábět na objednávku. Výroba se stala efektivnější, protože nebylo nutné při každém pečení zaškolovat nové pomocnice. Kvalita výrobků se zvedla a ustálila, takže zanedlouho si naše vdolečky, makovníky a ořechovníky začaly vyhledávat své stálé odběratele.

Pracovní kolektivBožena Josefíková po dosažení věku 70 let přivedla do pekárny svoji snachu Svatavu Josefíkovou, které předala tajemství výroby tradičního vlčnovského pečiva a po dalších 3 letech, kdy se jí zhoršil zdravotní stav i vedení pekárny.

ProvozovnaDnes se jedná o firmu, která je kvalitou svých výrobků známá v širokém okolí.
Zárukou kvality je používaná receptura, zpracování nejkvalitnějších přírodních materiálů, převážně ruční způsob zpracování těsta a dodržení osvědčených postupů.